Bespaar het milieu; er is nog genoeg te ontdekken in Europa

Iedereen die van reizen houdt, heeft wel een bucketlist met mooie verre bestemmingen erop. We denken met z’n allen al gauw dat de mooiste bestemmingen allemaal ver van ons vandaan liggen, maar niets is minder waar! Zelfs al ben je al tientallen keren op vakantie geweest binnen Europa, kun je nog steeds met zekerheid stellen dat er tal onontdekte spots zijn in ons mooie continent… Europa heeft echt enorm veel te bieden. Zo zijn er enorm veel verschillende culturen op kleine afstanden van elkaar en geniet je in Europa van heel veel verschillende soorten natuurgebieden. Dit zijn al twee hele belangrijke ingrediënten voor een mooie reis! Om je wat te inspireren hebben wij een paar landen op een rijtje gezet, die heel veel te bieden hebben maar nog niet zijn ontdekt door de massa. Doordat toerisme er nog geen grote rol speelt, kun je naar deze landen makkelijk een goedkope vakantie boeken… 

Albanië

Het buurland Griekenland staat al enorm lang bekend als toeristische trekpleister, maar mede door het communisme wat het land lange tijd heeft geteisterd is Albanië nooit echt een populaire vakantiebestemming geweest. Daar lijkt nu toch wel verandering in te gaan komen! Albanië is qua oppervlakte ongeveer driekwart de grootte van Nederland, maar kent enorm veel mooie spots met een prachtige natuur. Dat is ook redelijk logisch gezien het land tussen de prachtige landen Kroatië en Griekenland ligt… Wanneer je een bezoek brengt aan Albanië, moet je zeker eens naar het bergmeer Syri Kalter! Aanschouw de prachtige helderblauwe waterbron en neem ook zeker even een duik! Ook kun je in Albanië maar liefst 17.000 voormalige militaire bunkers bezoeken. Een mooie combinatie van cultuur en natuur dus! 

Slovenië

Misschien is Slovenië wel het meest ultieme Europese vakantieland van allemaal! In dit land kun je relaxen aan de Adriatische kust, bergen uit de Alpen beklimmen, door dichte bossen wandelen en ook nog eens een bezoekje brengen aan de hoofdstad die ooit hoorde bij Oostenrijk, Frankrijk, Italië en zelfs bij het Duitse rijk. Als dit alles niet ultiem Europees is, weten wij het ook niet meer… Breng tijdens je vakantie naar Slovenië zeker een bezoekje aan het prachtige meer, Bled. Dit meer ligt vlak bij de grens met Oostenrijk en kenmerkt zich doordat er midden in het meer een mini eilandje ligt met daarop een prachtige kerk. Als je langs het eilandje kijkt zie je ook de prachtige Alpen liggen. Dit samen geeft echt een heel mooi beeld! 

Roemenië

Doordat er heel veel verschillende culturen invloed hebben gehad op de huidige Roemeense cultuur, zie je in dit land hele grote verschillen tussen de steden binnen dit land. Dit maakt het daarom wel interessant om op vakantie te gaan naar dit land, wanneer je van variatie houdt! Ook grenst Roemenië voor ruim 200 kilometer aan de Zwarte Zee, dus voor een heerlijke zonvakantieben je hier ook aan het goede adres. In Roemenië vind je ook de bekende regio Transsylvanië, die bekend staat om de ‘griezelige’ dorpjes en steden. In de Middeleeuwen werd gezegd dat Dracula, weerwolven, Frankenstein en andere monsters hier vandaan kwamen.

Montenegro

Misschien is Montenegro tegenwoordig niet meer als ‘onontdekt’ te beschouwen. Het aantal hotels en wegen in dit land nemen namelijk enorm snel toe. Toch denken wij dat de meesten van ons nog steeds niet weten wat voor moois dit land allemaal te bieden heeft! Montenegro is als vakantieland een beetje een mix van Italië, Kroatië en Griekenland, maar dan nog steeds een stuk minder toeristisch. Houd jij dus van mooie natuur en leuke badplaatsen? Dan is Montenegro zeker de moeite waard! Als je het nog in een ontspannen sfeer wil ontdekken, moet je wel snel gaan. De verwachting is dat dit land binnen een paar jaar ook als een toeristisch land bestempeld wordt… 

Georgië

Op vakantie naar een land dat bekend staat om de wijnen is altijd een goed idee, toch? Naast het bezoeken van wijnhuizen en het proeven van heerlijke wijnen, kun je deze vakantie ook een actieve wending geven… Beklim bijvoorbeeld de prachtige berg Kaukasus! Maak de vakantie helemaal compleet met een bezoek aan de stad Batomie! Deze stad ligt aan de Zwarte Zee en is heel modern. Je vindt er super gezellige strandtentjes, een reuzenrad aan de kust en veel hoge moderne gebouwen. Heb je ooit in zo’n moderne stad aan de kust wijntjes besteld voor minder dan €0,50 per stuk?

En oh ja, wil je echt duurzaam reizen, vlieg dan niet, maar neem de trein. Vlieg je toch? Compenseer dan op zijn minst de CO2-uitstoot van je vlucht. 

Reacties zijn gesloten.