De mooiste plekken op aarde voor een spirituele reis

Voor veel mensen bestaat een vakantie uit zon, zee, strand en een cocktail in je hand. De dagelijkse sleur doorbreken door wat extra vitamine D binnen te krijgen is zeker geen slecht idee. Toch zijn er vele andere mogelijkheden om die sleur te doorbreken op een veel diepzinnige manier. Een van die mogelijkheden is door op spirituele reis te gaan. Waar moet je dan naartoe gaan? Lees snel verder.

Wat is een spirituele reis?Bestemmingen voor een spirituele reis in Europa

De definitie van een spirituele reis heeft voor velen een andere betekenis. Dit heeft te maken met de verschillende interpretaties van religieuze gemeenschappen. Over het algemeen gaan mensen op een spirituele reis om te mediteren, bidden en op een intieme manier tot zichzelf te komen. De meest voorkomende spirituele reizen zijn onderdeel van het Boeddhisme, Hindoeïsme en Christendom.

Toch zijn er ook vele spirituele reizen die niet per se met geloof te maken hebben, maar de focus leggen op mentale en fysieke bewustwording. Over heel de wereld vind je verschillende mogelijkheden voor spirituele reizen op basis van religie of bewustwording.

Top tien van de beste bestemmingen voor spirituele reizen

In dit artikel beschrijf ik de top tien van de beste bestemmingen voor spirituele reizen.

Galgorm Resort and Spa in Ballymena, Noord-Ierland

In het Galrom Resort & Spa draait alles om luxe. Het landgoed bevindt zich naast de rivier de Maine en bezit in totaal 163 hectare grond en 122 slaapkamers. Daarnaast is het ook mogelijk om in een blokhut of kleine villa te slapen die verspreid staan over het terrein. Het belangrijkste onderdeel van het landgoed is ‘The Thermal Spa Village’, een luxueuze sauna geïnspireerd op de vier natuurlijke elementen; water, vuur, aarde en lucht. Na een bezoekje aan de sauna kunnen gasten afkoelen in het ‘Sneeuwparadijs’. Dit is een gedeelte van het landgoed geïnspireerd op Finland, waarbij een kamer tot 5 graden gekoeld is en bedekt met sneeuw en ijs. Gasten komen voornamelijk een bezoekje brengen aan dit landgoed voor bewustwording van de natuur en de positie waarin ze zich als mens begeven.

Vana Malsi Estate in Uttarakhand, India

Het Indiase landgoed Vana Malsi Estate staat in het teken van bewustwording van mens en natuur. Het landgoed is 21 hectare groot en staat vol mango- en lycheebomen. Gasten worden verwelkomd door de therapeut van het landgoed die voor hen een gepersonaliseerd programma maakt. Gasten kunnen meedoen aan Tibetaanse yoga, yoga lessen volgen en een Ayurveda massage ondergaan. De verschillende sessies worden spiritueel versterkt door de aanwezigheid van een meditatiegrot, een heilige kamer en een bibliotheek vol spirituele boeken. Het ontwerp van het gebouw is simpel en alle kamers zijn zandkleurig, wat voor minder afleiding zorgt tijdens de spirituele reis. Al het eten is afkomstig van lokale boeren, 100% biologisch en er zijn vele vegetarische- of veganistische opties.

Isha in McMinnville, Verenigde Staten

Het Isha Institute of Inner Scienes zoals het officieel heet, biedt gasten een combinatie aan van persoonlijke en georganiseerde programma’s. Gasten kunnen hier mediteren, yoga beoefenen of wandelen door de prachtige natuur waaraan het instituut gelegen licht. Het terrein bevindt zich tussen zeven watervallen en indrukwekkende grote bomen.

Song Saa in Koh Ouen, Cambodja

Voor gasten die van comfort houden tijdens hun spirituele reis, is Song Saa in Cambodja de oplossing. Het terrein beschikt over 27 villa’s omgeven door het regenwoud en verdeeld over het privé eiland van het resort. Gasten hebben voor aankomst de mogelijkheid in Song Saa hun eigen wellness programma op te stellen. Ook kunnen gasten ervoor kiezen om dit te doen via het reisbureau Full Circle, dat een vijfdaagse reis aanbiedt gebaseerd op mindfulness. Song Saa staat in het teken van boeddhistische lessen, meditaties, massages, badrituelen en zegeningen door monniken.

Le Monastere des Augustines in Quebec, Canadamindfullness reizen

Het Monastere des Augustines is een oud klooster waar tot de 17e eeuw dagelijks 225 nonnen woonden. Tegenwoordig is het omgetoverd tot wellnesscentrum en komen gasten hier om te ontspannen. Het klooster focust op meditatie, yoga, beweging en het eten van biologische en gezonde maaltijden. Daarnaast biedt het wellnesscentrum zelfstandige programma’s aan zoals een slaap-verjongingsprogramma of de keuze om als pelgrim aan te komen in het wellnesscentrum. Hiervoor moeten gasten een pelgrimstocht afleggen voor waarbij ze spiritueel worden bijgestaan door een non. Het ontwerp van het klooster is weinig veranderd door de oude hoge muren die om het gebouw heen staan. Ook zijn de originele deuren en meubels behouden.

MesaStila in Desa Losari, Indonesië

Het MesaStila resort bevindt zich te midden van een koffieplantage, een tropisch landgoed en een oud koloniaal treinstation. Gasten kunnen de frisse berglucht opsnuiven en genieten van de vele kruidentherapieën die MesaStila aanbiedt. Het resort focust Tabib, een traditionele vorm van genezing met verschillende Javaanse kruiden. Daarnaast krijgen gasten hier bij het ontbijt altijd een dosis Jamu, een ander geneeskrachtig kruid wat voor bewustwording en reiniging van het lichaam zorgt.

Four Seasons Resort in Bora Bora, Maldiven

Het Four Seasons Resort in de Malediven beschikt over 103 bungalows verspreid over verschillende privé stranden. Alle bungalows zijn voorzien van rieten daken en privézwembaden. Daarnaast kunnen gasten zwemmen in een van de andere zwembaden met walvishaaien of mantaroggen. Het spirituele detoxprogramma van het resort is gebaseerd op Ayurveda. Dit programma duurt 14 tot 21 dagen waarin speciale Ayurvedische artsen gebruik maken van verschillende therapieën zoals chakra, lichaamstherapieën met verschillende onmisbare oliën, massages en geluidstherapie.

Springwater Center in Finger Lakes, Verenigde Statenspiritueel hotel VS

Het Springwater Center focust zich op rust. Zo kunnen gasten vier keer per jaar meedoen aan de ‘Quiet Weeks’. Dit is een week waarin naast dagelijks mediteren, ook een uur zwijgen op het programma staat. Het Springwater Center ontvangt gasten voor zowel religieuze als niet-religieuze therapieën en daarom is het mogelijk om verschillende spirituele adviezen te krijgen. Wanneer gasten liever iets anders doen hebben ze de tijd om door de prachtige natuur te wandelen waarin het wellnesscentrum gelegen is.

The Clearing Folk School in Door County, Verenigde Staten

The Clearing Folk School staat in het teken van het zuiveren van de geest en verbindingen maken tussen mens en natuur. Het instituut biedt lessen aan, zoals yoga, breien of bomen planten. Gasten zien het instituut als een plek waar mensen komen die spiritueel aanlegt zijn, maar niet religieus. Het landgoed is ontworpen door Jens Jensen en heeft een spectaculair uitzicht over de kustlijn van Green Bay en ligt daarnaast ook nog eens naast een groot bos.

Etnikas Ayahuasca Retreats in Cusco, Peru

Voor gasten die geïnteresseerd zijn in een spirituele reis door middel van psychedelische planten, is Etnikas Ayahuasca Retreats de plek. Het wellnesscentrum is gelegen in de Heilige Vallei van de Inca’s en is omgeven door prachtige, groene natuur. De therapie die dit wellnesscentrum aanbiedt, is op basis van de Ayahuasca-planten. Bij het eten of drinken van deze planten zullen de gasten een hallucinatie ervaren die 7 tot 8 uur lang duurt. Door deze hallucinatie komen gasten vaak in confrontatie met hun eigen plus- en minpunten, die na de hallucinatie worden omgezet tot bewustwording en acties. Etnikas verzorgd al 30 jaar lang Ayahuasca-ceremonies en is daarom aan te raden voor gasten die bang zijn voor het gebruiken van drugs, maar wel nieuwsgierig zijn.

Reacties zijn gesloten.