Wat maakt jouw vakantie perfect? Is het de accommodatie, het weer, de bestemming, het eten, de mensen of een combinatie van alle vijf?

Het begint allemaal met de reis naar je vakantie bestemming. Zeker een verre bestemming kan veel reistijd kosten, wat doe je dan om de tijd te doden? Ik speel tegenwoordig veel IO games, dat is een echte aanrader. Klik hier voor info

We krijgen allemaal te horen over de negatieve punten wanneer onze vrienden en familie reizen, zoals vertraagde vluchten, ondermaatse hotelkamers, vreselijk eten dat resulteert in een “Spaanse buik” en verloren bagage, maar we krijgen zelden te horen wat er werkelijk hun zomervakantie – de perfecte vakantie.

Er zijn verschillende onderzoeken over dit onderwerp gehouden, en hoewel sommigen suggereren dat de leeftijd van een reiziger er iets mee te maken heeft (blijkbaar genieten we het meest van onze vakantie als we 34 jaar oud zijn!), lijkt de algemene consensus te zijn dat wie wij reizen mee dat heeft de grootste impact.

Iedereen die vaak reist, zal wel eens getuige zijn geweest van de vreemde ruzie bij het inchecken op de luchthaven of in het hotel, waarbij nerveuze energie de opwinding inhaalt en een simpele vraag “wie heeft de paspoorten” verandert in een nogal verhit verwijtspel! Dus reizen met iemand die je goed kent en waarmee je een goede relatie hebt, is een geweldige plek om te beginnen.

Wij geloven dat een vakantie is wat je ervan maakt. Je kunt in het mooiste resort verblijven, het mooiste weer hebben en een geweldig persoon om het mee te delen, maar als je de hele tijd besteedt aan het wachten op de perfecte vakantie die ‘gaat’, mis je misschien gewoon.

Toen we in november (hoogseizoen) door Thailand en Maleisië reisden, werden we onderworpen aan een ongewone uitbarsting van moessonregens die ons 5 dagen op het eiland Koh Samui lieten stranden. Zonder vliegtuigen of boten die het eiland verlieten, slechts een of twee restaurants met elektriciteit en straten die tot kniehoogte onder water stonden, was het zeker een ervaring die we nooit zullen vergeten – maar het bleek een van de hoogtepunten van onze rondreis te zijn de wereld!

We hielpen ons hotelpersoneel de regenrivieren van de open receptieruimtes weg te vegen, we namen brommertaxi’s (3 op een fiets!) door de overstroomde straten en we aten bij kaarslicht omdat de generatoren alleen genoeg elektriciteit produceerden om het eten te koken, maar weet je wat? We hebben nieuwe vrienden gemaakt, we hebben nieuwe dingen geprobeerd en we hebben van ‘s morgens tot’ s avonds gelachen!

Het hotel, het weer, het eten en de persoon met wie je reist zullen zeker invloed hebben op je vakantie, maar uiteindelijk is er maar één persoon die je vakantie perfect kan maken en dat ben jij!

Avondje uit op vakantie?

Een avondje uit op vakantie is natuurlijk altijd leuk. Uit eten gaan we vaak maar wat kan je nog meer doen? Een avond naar het casino kan een leuke aanrader zijn. Tips over spellen kan je op deze website eens bekijken of voor trucs kijk je hier.

Je kan misschien ook genieten van: