Ga je op fietsvakantie en heb je al gezorgd dat je de beste elektrische fiets hebt? Zo niet kan je kijken bij amslod fiets, Er zijn veel dingen die je niet moet vergeten als je op fietsvakantie gaat, we zetten hier wat dingen op een rijtje die je niet moet vergeten.

Reis niet te zwaar

De meeste reizigers pakken te veel in. Dus hoe meer je inpakt, hoe meer je mee moet nemen. Misschien wil je ook wat ruimte in je tas overlaten voor souvenirs en cadeaus. Kleding is ook heel erg belangrijk maar ook hier moet je heel goed nadenken en zorgen dat je niet teveel zware dingen meeneemt. Let bij het inpakken voor je fietsvakantie op synthetische materialen zoals spandex, lycra of nylon. Als je voor sommige items de voorkeur geeft aan natuurlijke materialen, is wol een goede keuze. Blijf uit de buurt van katoen. Katoen voert geen vocht af en droogt niet gemakkelijk, vooral bij lagere temperaturen. Het is ook zeker niet een licht materiaal om mee te nemen.

En als je het maar een keertje kan dragen omdat het helemaal doorweekt van het zweet is heb je er ook niet heel veel aan. Ook kun je het niet makkelijk afspoelen en drogen op tijd om het meenemen. Beter om katoen thuis te laten dus. Tijdens het fietsen is het het beste dat je je in lagen kleedt die je overdag kunt aan- en uittrekken als de temperatuur verandert. We raden polypropyleen, lichtgewicht wol en soortgelijke synthetische stoffen aan, die vocht afvoeren. Een windjack of lichte shell is ook handig voor koele ochtenden en dagen die een beetje koud zijn. Voldoende regenkleding is een must! Een broek en een jas van Gore-Tex of soortgelijke waterdichte, ademende stof houden je indien nodig comfortabel en droog. Een gewatteerde fietsbroek zal aanzienlijk bijdragen aan je comfort.

Neem alles wat essentieel is mee

Vergeet verder niet andere essentiële dingen zoals een je fietshelm natuurlijk! Het kan heel makkelijk zijn om juist de meest simpele en voor de hand liggende dingen thuis te laten. Maak een goed lijstje voor jezelf die je ook kan afstrepen zodat je zeker weet dat je alles mee hebt wat je echt mee moet nemen. Het is ook een heel goed idee om meerderere gewatteerde fietsbroeken mee te nemen. Anders ga je heel erg veel last hebben, als er eentje vies is kun je altijd je andere dragen, want je wilt echt niet zonder zitten. Je moet ook voldoende lichtjes en lichtreflecterende dingen bij je hebben omdat je veiligheid voorop staat. Hierbij komt ook kijken dat je wel voldoende water bij je moet hebben in alle tijde. En mocht je ziek worden heb dan ook wat drinkrugzakken en rehydratie zakjes bij je. Je moet ook wel de juiste schoenen aan hebben en als je wilt kan je ook de speciale schoenen kopen met de juiste pedalen waar je ze in kan klikken.

Je moet ook wel genoeg goede leggings bij je hebben, zoals we eerder zeiden is het goed om te kunnen lagen. Ook is het dus belangrijk om op je hoofd lagen te hebben. Vindt voordat je weggaat een goede muts die je kunt dragen onder je fietshelm. Je moet een goed idee hebben van de weersomstandigheden dus zorg dat je daar op bereid bent maar ook meerdere dingen bij je hebt voor het geval dat het weer toch niet zo valt.  lees maar de online klanten reviews Amslod fietsen en dan snap je dat het de beste is. Als het goed is heb je wel al een fiets en wil je daarom ermee op fietsvakantie.

Je kan misschien ook genieten van: