Wil je een mooie hippe elektrische fiets gaan kopen? Je ziet tegenwoordig niet meer alleen senioren op elektrische fietsen. En dat is niet zo gek want een elektrische fiets is niet alleen heel handig en makkelijk, maar ook heel erg hip. Een elektrische fiets geeft je net dat steuntje in de rug om grotere afstanden te kunnen afleggen op de fiets en zorgt ervoor dat je niet bezweet op school of op je werk arriveert. En met de modellen die je vandaag de dag kunt kopen is een elektrische fiets misschien nog wel mooier en stoerder dan een brommer. 

Wat kun je verwachten als je een hippe elektrische fiets koopt?

Net als gewone elektrische fietsen zijn de hedendaagse hippe elektrische fietsen iets zwaarder gebouwd dan een gewone fiets en uitgerust met een motor en een accu. Op bijvoorbeeld stukken waar je tegenwind hebt of een heuvel op moet kun je de motor aanzetten die wordt aangedreven door de accu. In feite is een elektrische fiets dus vergelijkbaar met een brommer, met het grote verschil dat de motor van een fiets meer bedoeld is als ondersteuning en dat je er ook gewoon mee kunt fietsen als je dat wilt. En een hedendaagse hippe elektrische fiets is verkrijgbaar in allerlei stoere uitvoeringen en sprankelende kleuren, waar je graag mee gezien wilt worden.

Ook bij elektrische fietsen kun je kiezen uit allerlei verschillende modellen en soorten. Er zijn elegante dames modellen, en stijlvolle elektrische city bikes met dikke banden, het gestroomlijnde broertje van de mountainbike die tegenwoordig ook in een elektrische uitvoering te verkrijgen is. Reis je ook veel met het openbaar vervoer of ga je veel op reis dan zijn er supermooie elektrische vouwfietsen op de markt waarmee je moeiteloos naar je werk of school rijdt. En wil je echt de laatste trend op het gebied van elektrische fietsen in huis halen dan koop je een stoere elektrische Chopper, Fat Bikeof Beach Cruiser om in stijl over de boulevard te rijden zonder dat je moe wordt van het trappen.

Wat zijn de punten waar je rekening mee moet houden als je een hippe elektrische fiets gaat kopen?

Een hippe elektrische fiets niet goedkoop, dus het is raadzaam om goed te kijken wat bij je budget past en wat de mogelijkheden zijn. Je kunt ook een elektrische fiets op afbetaling kopen of leasen als je het totale bedrag niet op de bank hebt staan. 

Kijk bij de aanschaf ook goed naar de kwaliteit van het frame als je een cruiser of chopper koopt die harder dan 20 kilometer per uur kan. Nog een aandachtspunt is de actieradius van de accu, want je wilt natuurlijk niet halverwege je rit zonder stroom komen te zitten. En moet je de fiets regelmatig optillen, hou dan rekening met het gewicht van de elektrische fiets of kies voor een elektrische vouwfiets. 

Waar kun je een hippe elektrische fiets kopen?

Kijk voor een trendy e-bike in het assortiment van de betere fietsenwinkels als bijvoorbeeld VanSprint. Je kunt hier stoere elektrische choppers kopen of een nostalgische e-bike met zijspan. Wil je dus een e-bike die echt bij je past, kies dan voor een hippe elektrische fiets.

Je kan misschien ook genieten van: