Wanneer je kinderen hebt, kunnen uitstappen een dure aangelegenheid zijn. Niet enkel moet je entree betalen, vaak komt hier ook nog eten en drinken bij. In bepaalde pretparken of openbare plaatsen is het eten ook veel duurder dan in de supermarkt. Daarom kan het handig zijn om op zoek te gaan naar mogelijke kortingen om zo je uitgaven wat te drukken.

Zoek online naar korting

Er zijn verschillende manieren om naar kortingen te zoeken. De meeste mensen starten met een online zoektocht. Er bestaan namelijk verschillende websites waar je een overzicht terugvindt van alle kortingen die worden aangeboden. Deze zijn daarnaast ook heel gevarieerd. Zo kan je kiezen voor Disneyland Parijs met korting of een dierentuin in de buurt.  De kortingen staan vaak per soort uitstap gesorteerd zodat je heel eenvoudig kan terugvinden wat de opties zijn voor de uitstap die jij wil doen.

Gebruik lidkaarten

Een tweede mogelijkheid waarbij je soms recht hebt op korting, is wanneer je gebruik maakt van de lidkaarten die je hebt. Als je lid bent van bepaalde gezinsbonden of andere organisaties, bieden zij soms ook uitstappen aan waar je dankzij je kaart met korting aan kan deelnemen. Kijk dus zeker regelmatig op hun website of stap een lokaal kantoor binnen om meer informatie te vragen.

Combineer met goedkoper vervoer

Wanneer je kiest voor een uitstap met korting die je online hebt gevonden, kan het altijd interessant zijn om te kijken of je ook geen combitickets kan aankopen waarbij je ook goedkope treinkaartjes krijgt. Indien je zowel de toegangstickets als de treinkaartjes bij eenzelfde website koopt, krijg je vaak een grotere korting. Bovendien kan het een extra leuke ervaring zijn voor je kinderen om met de trein op stap te gaan. Daarnaast moet je zelf niet op zoek gaan naar een parkeerplaats op locatie.

Je kan misschien ook genieten van: