Wil je op een originele manier op vakantie? Heb je geen zin om lang in de auto te zitten en zie je het ook niet zitten met de trein of het lijnvliegtuig op reis te gaan? Dan is een privé vliegtuig huren vast wat voor jou. In deze coronatijd is een privé vliegtuig ook veiliger dan in een reguliere vlucht op vakantie gaan. De vliegtuigen zitten vaak vol en de kans op besmetting is daarmee heel groot. Het kan ook zo zijn dat de landingsrechten bij luchthavens ingetrokken worden, vanwege de grote kans op besmetting van de eigen bevolking door mensen uit het buitenland.

Daarnaast bestaat de kans dat vluchten worden afgelast en moet je van alles regelen om je geld terug te krijgen of je vlucht om te boeken. Met een privévliegtuig heb je daar geen last van. Het aantal vluchten is door corona gehalveerd, waardoor het sowieso de vraag is of je nog wel op het door jou gewenste vakantieadres kunt komen per vliegtuig. Niet alle bestemmingen zijn nog bereikbaar en als er code rood geldt voor een gebied, kun je het wel vergeten.

Een privé vliegtuig huren heeft de toekomst

Voor zakenvluchten is het al vrij normaal geworden een privé vliegtuig te huren. Dit zal voor vakantievluchten ook meer en meer voor gaan komen in de toekomst. Een vliegtuig huren om met vakantie te gaan biedt vele voordelen. Zo ben je nauwelijks afhankelijk van reisorganisaties. Je kunt grotendeels je eigen vliegroute bepalen. Je zou zelfs op één dag vanaf bijvoorbeeld Amsterdam naar Brussel kunnen vliegen en daarvandaan naar Genève. Het boardings proces is eveneens veel korter, omdat je met veel minder mensen in hoeft te checken. Je hoeft ook veel minder lang op je bagage te wachten. De kans dat je de bagage kwijtraakt is daarmee ook kleiner. Het heeft dus voordelen, maar het is niet goedkoop.

Op welke kosten moet je rekenen?

Een vliegtuig huren om op vakantie te gaan is vooral geschikt voor gezelschappen. Ga je met je hele familie of vrienden op vakantie omdat een stel in het buitenland gaat trouwen? Dan is een privévliegtuig ideaal. Je kunt de kosten delen, zodat die uiteindelijk mee kunnen vallen. Je kunt dicht bij de plaats van bestemming landen en het zo luxe of sober maken als je zelf wil. Het hangt onder andere af van het soort vliegtuig en de afstand tot de plaats van bestemming. Je moet rekenen op enkele duizenden euro’s per vliegtuig. Dat is wel inclusief luchthavenbelasting en catering en meer. Het is zeker de moeite waard.

Bron: First Class Aviation

Je kan misschien ook genieten van: