Eigenlijk maakt het niet uit wat je in Canada wilt gaat doen, een rondreis Canada is voor iedereen geschikt. Of je nu op zoek bent naar grote steden, wandelroutes wil verkennen of wild wil spotten, je vindt het in dit land allemaal. Als je gaan rondreizen is Canada vaak verdeeld in oost en west, maar eigenlijk maakt het niet uit waar je begint, eindigt of dat je alleen één kant gaat ontdekken. Er is zoveel te zien dat je beter de rondreis lang kan maken of misschien wel twee keer kan doen. 

Wanneer kun je het beste een rondreis Canada maken? 

De reistijd is voor een rondreis Canada is afhankelijk van het gebied dat je wilt verkennen en de activiteiten die je wilt gaan doen. Als je op reis wilt om te gaan wintersporten dan zijn de wintermaanden de beste keuze natuurlijk en deze loopt daar van oktober tot en met maart. Terwijl Montreal ijskoud is en Vancouver eigenlijk zelden sneeuw ziet, kun je toch het beste in juni en september een rondreis maken voor het wild. Dan zijn de temperaturen het meest aangenaam. 

De hotspots even bekijken kun je in zo’n 3 weken wel meepakken per ‘kant’, oftewel of het westen of het oosten. Doordat de reisafstanden relatief lang zijn is het aanraden om ook rustmomenten te pakken en niet alles achter elkaar te proppen. Er is namelijk zo veel meer te zien dan de hotspots, en hoe jammer is het als je moet gaan vanwege je planning terwijl je nog net even een uitstapje wil maken naar dat verborgen plekje? 

Hoe reis je door Canada heen? 

Je kunt op verschillende manieren door Canada heen reizen, maar de meeste vrijheid heb je als je met eigen vervoer op pad gaat. Dit kan zowel een auto als een camper zijn, afhankelijk van je wensen en budget natuurlijk. Als je met een auto reist ben je flexibeler en kun je makkelijker op verborgen plekken komen en van leuke B&B’s naar hotels trekken, of misschien zelfs een tentje op een camping opzetten. Mocht je voor de camper gaan dan ben je aangewezen op beschikbare plekken voor de camper wat niet per se vervelend hoeft te zijn, maar wel een vorm van beperking is. Het is een hele sfeervolle en andere manier van reizen. 

Waar spot je de ‘wildlife’ tijdens een rondreis Canada? 

In het westen van Canada vindt je over het algemeen de meeste dieren die je kunt spotten tijdens je rondreis Canada. Het is zonde om dit over te slaan, want het kan je hele bijzondere momenten opleveren zo dicht bij de natuur. Zo wordt het spotten van een beer in het wild als hoogtepunt gezien. En dan gaat het natuurlijk niet om een ijsbeer, want deze spot je niet zo snel, maar wel een grizzlybeer of een zwarte beer. Daarnaast zijn er vele soorten vogels te spotten, maar ook elanden en bizons. Vanaf de kust heb je met een beetje geluk zicht op walvissen en orka’s, of je kiest ervoor om ook het water op te gaan om ze van dichterbij te gaan verkennen. Ben je niet heel erg geïnteresseerd in wildlife? Wellicht wil je dan een rondreis Amerika boeken bij Van Verre.

Je kan misschien ook genieten van: