Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd bij schade of diefstal tijdens het reizen. Zo kun je onbezorgd genieten van jouw vakantie of weekendje weg. Je stelt zelf de verzekering samen en kunt kiezen uit verschillende dekkingen. Zoals ongevallen, ziektekosten, wintersport, pechhulp en rechtsbijstand.

Tips voor doorlopende reisverzekering afsluiten

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Waar ga je reizen? Sommige landen zijn duurder met betrekking tot medische rekeningen (bijvoorbeeld de Verenigde Staten). Ga je naar de andere kant van de wereld? Ga je naar Zuidoost-Azië? Sommige landen hebben meer risico’s op het gebied van bacteriën, virussen, enz. Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een doorlopende reisverzekering afsluiten.
  • Heb je op dit moment een zorgverzekering thuis? Sommige providers zijn behoorlijk flexibel, andere niet. Geef bij het aanvragen van jouw offerte nauwkeurige informatie. Om te zien of je met jouw huidige situatie toegang kunt krijgen tot de verzekeringsdekking.
  • Ga je op korte of lange termijn op reis? Als je een week op vakantie gaat, heeft dat zeker invloed op de kosten van je reisverzekering.
  • Ga je scooter/motor rijden? Ga je duiken? Of ga je iets “gek” doen? Je moet ervoor zorgen dat jouw verzekering je dekt in alle mogelijke situaties.
  • Reis je met waardevolle spullen? Ben je van plan ze te verzekeren?
  • Heb je aanhoudende medische aandoeningen?

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en een zorgverzekering?

Een reisverzekering is voor wat je ‘vakantiemensen’ kunt noemen. Dat verwijst naar reizigers die tijdelijk een bestemming bezoeken en dan weer naar huis gaan. De reisverzekering dekt hen voor medische noodgevallen in het buitenland, annuleringen en mogelijk persoonlijke bezittingen, afhankelijk van het plan dat ze hebben gekozen.

Een ziektekostenverzekering is ook wat je thuis hebt of wat je zou kunnen hebben als je een expat bent in het buitenland. De zorgverzekering is er niet alleen voor noodgevallen. Maar dekt ook een chronische ziekte of lopende behandelingen. Hiermee kun je ook regelmatig worden gecontroleerd. 

Helaas gebeuren er dingen, en het zou vreselijk zijn als je pas een week na je reis naar huis moet. Vanwege een lege bankrekening als gevolg van een onverwacht ziekenhuisbezoek.

Het  is belangrijk om te weten dat je tijdens je reis niet per se een verzekering nodig hebt. Het gaat er meer om ervoor te zorgen dat je gedekt bent voor het geval je het nodig hebt. Zoals een annuleringsverzekering als zekerheid dat je de kosten van je reis terugkrijgt.

Deze blog gaat er niet om dat jij overtuigd wordt om een verzekering af te sluiten. Het gaat over het tonen van verschillende opties, zodat je weet wat de beste keuze voor jou is.

Je kunt dekking krijgen bij de volgende zaken:

  • Spoedeisende medische en tandheelkundige kosten in het buitenland
  • Medisch vervoer en repatriëring naar huis
  • Bagage verlies of schade
  •   Annulering en onderbreking van de reis

  

Je kan misschien ook genieten van: