Wellicht heb je er wel eens eerder van gehoord: een singlereis. Een reis waar je in je eentje vertrekt en tijdens de reis met een groep onbekenden optrekt. Voor de een klinkt dit heerlijk, voor de ander lijkt het misschien in de eerste instantie een nachtmerrie. Echter is er iets aan het ‘alleen’ reizen wat toch erg leuk en aantrekkelijk is en wat eigenlijk iedereen wel een keer zou moeten proberen. Heb je wat motivatie en overtuiging nodig om op singlereis te gaan? De volgende vier redenen zullen je ongetwijfeld overhalen.

 

Alleen reizen met onbekenden

 

Een singlereis wordt vaak gezien als manier om andere singles te ontmoeten. Dat is echter niet helemaal waar. Hoewel het voor een deel zeker zo zal zijn dat de meeste mensen in de groep vrijgezel zijn, is de term ‘singlereis’ meer een term om aan te geven dat iedereen solo reist. Dus moet je echt vrijgezel zijn om op singlereis te gaan? Nee, zolang je het maar leuk vindt om ‘solo’ te reizen. Natuurlijk ben je niet echt alleen, je spendeert veel tijd met een groep anderen en zal op die manier jezelf echt leren kennen, net als een groep anderen.

 

Jezelf herontdekken als je alleen bent

 

Wanneer is eigenlijk de laatste keer dat je een tijd alleen bent geweest, met name op vakantie? Wellicht ben je nog nooit echt alleen gaan reizen. En dat is eigenlijk zo jammer, want vooral op vakantie kom je jezelf echt tegen, en zeker als je alleen bent. Je kunt je natuurlijk wanneer je wil splitsen van de groep en bijvoorbeeld lekker zelf de stad door struinen, ’s avonds in je eentje een wandeling maken, enzovoort. Alleen zijn is voor veel mensen iets waar ze tegenop kijken of zelfs bang voor zijn, terwijl dat eigenlijk helemaal nergens voor nodig is.

 

Even weg uit de dagelijkse sleur

 

Een vakantie is natuurlijk altijd fijn. Het geeft je tijd en ruimte om even te ontspannen, weg te gaan uit die negatieve gedachtes rondom werk of je persoonlijke leven, enzovoort. Maar een vakantie is niet altijd te boeken. Misschien ben je zelf een week vrij, maar is er verder niemand in je omgeving die met je mee zou kunnen op vakantie. En helemaal alleen op reis gaan is ook zo wat. Een singlereis is dan ideaal. Je kunt alleen weg en hoeft geen rekening te houden met mensen in je omgeving, maar reist wel met een groep en leert zo nieuwe mensen kennen terwijl je even kunt ontspannen en weg kunt uit het dagelijkse leven.

 

Mooie nieuwe omgevingen

 

Je hoeft natuurlijk niet altijd naar het buitenland op reis. Ook in Nederland kun je erg mooi reizen. Maar zelf zoek je het waarschijnlijk niet snel op. Tijdens singlereizen Nederland krijg je de perfecte kans om mooie plekken in Nederland te ontdekken die je anders nooit gezien had. En dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.